Monday, March 7, 2016

JUSTINIAN-ION CIOROIANU

 
Justinian Ion Cioroianu, s-a nascut la data de 01.06.1948 in com. Domnesti, jud. Ilfov, mama Rada si tata Ion, a fost botezat de nasii sai Modest Nichifor si Jana Nichifor
Nasul meu provenea dintr-o familie bogata din Basarabia care s-a refugiat in tara si s-a stabilit in Bucuresti in timpul prigoanei bolsevice.  
Aici s-a casatorit si are o fata Mihaela profesoara de limba engleza, care s-a casatorit si ea la randul ei si are doi baieti mari acum.
Nasul a lucrat la inceput la Directia Centrala de Statistica unde a fost coleg cu tatal meu si apoi in Ministerul Transporturilor.
A facut sport ca jucator de hochei, apoi a ajuns campion national la patinaj artistic-perechi; atat el cat si nasa au fost niste oameni bine educati, cu mult bun simt, cultivati si instruiti de la care am avut multe de invatat.
 

Justinian a invatat la Scoala Elementara nr. 157 din cartierul Militari, sectorul 6, apoi la Liceul Tudor Vladimirescu, a absolvit Facultatea de Energetica, sectia Termo, promotia 1974 ( Justinian este al treilea din stanga)


A fost repartizat la Tg. Jiu, jud Gorj la Intreprinderea de Articole Tehnice de Cauciuc de unde s-a transferat la Intreprinderea Vulcan-Bucuresti care l-a trimis tot la Tg. Jiu unde a lucrat 5 ani la C.T.E. Rovinari.


S-a casatorit cu Rodica Daniela si are cu ea doua fete Camelia-Daniela si Cristina-Iuliana, iar de la fiica sa Cristina-Iuliana are doua nepoate Maya-Magdalena si Amelya-Giulia.

Justinian-Ion a montat un autoturism Dacia 1310 pornind cu asamblarea de la cele mai mici parti componete ale motorului, autoturismul il poti vedea in imaginea de mai jos, iar sus pe plafonul masinii sunt fetele sale:

      
deschide linkul:
http://bp1.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R0B22Oo3euI/AAAAAAAAAF0/tjmyksL25L4/s1600-h/autoturism+Dacia+1310,+montat+integral+de+Justinian+in+anul+1990..jpg


A proiectat si construit in anul 1998 un autocontainer cu destinatie dubla, de automagazin pentru vanzare de marfuri in targuri si de cuseta de dormit, acesta se monteaza pe autoturismul Dacia 1300 si are masa de 175 Kg; 
                                              

deschide linkul:
    
      Tablou de familie, Justinian cu fetele si nepoatele sale                                                                    


Justinian-Ion, activitatea profesionala: a devenit ing. specialist montaj cazane energetice in cadrul Asistentei Tehnice a Intreprinderii Vulcan-Bucuresti de la C.T.E Rovinari, apoi sef al Asistentei Tehnice a I. Vulcan de la I.E. Turceni, a continuat ca inginer tehnolog si ing. pincipal III-proiectant si Sef de Proiect Cazan de 525 t/h de la C.T.E. Craiova II la Atelierul de Proiectare Cazane Energetice din Intrep. Vulcan-Bucuresti.
In anul 1993 a inmatriculat S.C. EUROSOLARIS PRODIMPEX S.R.L. la care s-a transferat in anul 1994.

Din lipsa de capital firma a avut mai mult activitate non-profit, iar in anul 2006 a fost dizolvata si radiata din Registrul Comertului pentru un motiv birocratic.
D
in anul 2006 activeaza ca liber profesionist in domeniile: informatica, multimedia, energetica, protectia mediului, economic si social, iar in anul 2012 a iesit la pensie.


Viata persona si sanatatea: la Rovinari a lucrat 5 ani (1974-1979) incepand ca stagiar, motiv pentru care nu putea sa plece, iar apoi la Turceni incepand din anul 1980 a lucrat primii 2 ani ca sa primeasca casa de la Intreprinderea Vulcan cu care avea o intelegere in acest sens, iar apoi dupa ce a primit ca ANEXA LA CONTRACTUL DE MUNCA un apartament cu trei camere in Bucuresti a fost sanatajat ca sa mai stea si sa lucreze in continuare acolo inca 3 ani pe motiv ca a primit casa de la fabrica, asa ca a fost obligat sa stea in santier singur fara familie si sa lucreze in conditii foarte grele in total 5 ani, adica pana in anul 1985.
In toti acesti ani a lucrat in conditii permanente de alimentatie proasta, de oboseala deoarece lucra si multe nopti in santier, de stress, teama, framantari, indoieli, traume psihice si epuizare nervoasa, vezi aici ce si cum s-a intamplat:

http://activitateparticjustinian.blogspot.ro/2015/03/activitatea-profesionala-desfasurata-in.html
 
L-a ajutat sa treaca peste toate acestea suportul moral primit de la grupul de prieteni.
 

A lucrat in santier in conditii deosebit de grele atat la Rovinari cat si la Turceni si in mediu poluat cu noxe precum: fum, praf, vata minerala si particule fine de siliciu, in conditii de treceri bruste de la temperaturi mari cuprinse intre + 50 si  +60 grade Celsius la temperaturi mici de cca. -10 grade Celsius, motiv pentru care in fiecare iarna a contactat dese viroze pulmonare chiar si o dubla pneumonie, a devenit alergic a facut edem Quinke, in aceste conditii a solicitat sa fie scos din santier si adus la fabrica in Bucuresti; a fost adus in fabrica la Atelierul de Proiectare abia dupa ce a scos certificat medical prin care se interzicea lucrul in mediu poluat cu noxe si a prezentat o cerere de transfer.
 


S-a reantors acasa in Bucuresti la familie in toamna anului 1985 bolnav, cu sanatatea grav afectata de sacrificiile facute ca sa obtina pentru familie apartamentul din Bucuresti si avea nevoie de ingrijire si suport moral-afectiv. 

Dupa cca. 3,5 ani sotia l-a parasit in primavara anului 1989 si a plecat sa lucreze ca sa castige bani multi cu mama sa la Tg. Jiu.  
La inceput venea in Bucuresti destul de des iar apoi a inceput sa vina din ce in ce mai rar.
Ramas singur, epuizat psihic de stresul din santier, bolnav si abandonat si fara suport moral in anul 1991 s-a imbolnavit grav, a fost internat patru luni, succesiv cate o luna in patru spitale diferite si apoi starea sa de sanatate s-a inrautatit in mod continuu; a gresit atunci foarte mult atat pentru faptul ca nu a divortat ca sa-si refaca viata si sa aiba pe cineva care sa-l ingrijeasca, cat si mai ales pentru faptul ca nu s-a pensionat medical ca sa aiba un venit constant lunar.

Din noiembrie 1998, dupa 10 ani de singuratate a avut nevoie de companie si ulterior din octombrie 2001 de asistenta personala deoarece din cauza bolii nu se mai descurca singur cu activitatile casnice si gospodaresti-administrative, in plus trebuia sa mai aiba grija si de mama sa care avea atunci in jur de 80 de ani, in acest sens a convenit cu asistent managerul de la firma sa EUROSOLARIS, pe care nu prea avea cum sa o plateasca deoarece firma avea activitate non-profit, sa se mute in apartamentul sau fara sa plateasca chirie si intretinere si apoi in compensatie la faptul ca i se oferea intretinere curenta completa in regim de "all-inclusive" care includea si servicii gratuite precum: de telefonie fixa si mobila, cablu Tv. si Tv., calculator si conectare la internet, sa se ocupe in plus si de aceasta activitate de asistenta personala si de companie-exclusiv relatii intime. 

Tot ce a realizat in domeniul cibernetic si al informaticii incepand cu luna martie a anului 2005 cand si-a cumparat primul sau calculator performant cu bani munciti de el s-a datorat mamei sale care l-a sprijinit mereu financiar si i-a creat astfel conditii ca sa desfasoare o activitate non-profit cu un volum enorm de munca si care a necesitat foarte mult timp, insa in mod special aceste realizari s-au datorat suportului constant si continuu pe care l-a avut de la asistenta sa personala, care doreste sa ramana anonima.
Aceasta l-a degrevat de toate sarcinile legate de gospodarie, mai putin efectarea cumparaturilor, plata facturilor si reparatiile curente din casa care i-au revenit lui Justinian.
 

Doar asa prin munca si sacrificiile ei a avut Justinian timpul necesar ca sa studieze, sa se documenteze, sa se informeze online si sa lucreze in stilul full-time 8-16 ore pe zi x 365 de zile non-stop, fara liber in zilele de sarbatoare, in weekend-uri sau concedii.
Pentru toate sacrificiile facute Justinian ii multumeste pe aceasta cale.

Acum cu toate ca este pensionar si bolnav inca mai lucreaza zilnic la calculator ca sa uite de boala, sa-si mentina mintea si timpul ocupate si sa mai castige cate un ban din cand in cand. 
Isi doreste mereu sa fie util copiilor si nepoatelor sale, macar cu sfaturi bune si indrumare daca financiar nu are posibilitate, insa sfaturile ca si consultanta oferita gratis nu prea sunt primite de nimeni

Vezi detalii pe larg despre activitatea sa, deschizand linkul: 
http://contactjustinianioncioroianu.blogspot.ro/2016/05/despre-activitatea-mea.html
                                           Justinian la varsta de 2,5 ani:
                                                                                      

                                                                      

Studioul de Inregistrari Audio-Video, Justinian:






         Romanta de Iubire, compozitor, textier si interpret, Justinian:

                   

                    Justinian Ion Cioroianu si Danut Vasilescu:


                                                                                  
                                 
       








Justinian-Ion impreuna cu Rodica-Daniela au ca proprietate un apartament cu trei camere in Bucuresti, vezi imaginile aici, deschide linkul: 
http://copiiluijustinianioncioroianu.blogspot.ro/2016/03/apartamentul-lui-justinian-si-rodica.html

Vezi totul despre mine si activitatea mea pornind de la pagina de mai jos si navigand apoi pe internet din pagina in pagina, deschide linkul: 
https://about.me/justiniancioroianu

Prezenta pagina biografica apartine de pagina Ion Cioroianu si face parte din Arborele Genealogic





Webmaster: Justinian-Ion Cioroianu


No comments:

Post a Comment